סוף יב' בתיכון תדמור – פרויקט הגמר

כמו כל שנה בסוף י"ב נבחנים תלמידי תיכון תדמור באופן מעשי בהצגת 5 מנות מתוך פרוייקט הגמר שלהם.

יצאנו לבדוק את הפרוייקטים ועד כמה הלכו רחוק תלמידי תיכון תדמור עם הדימיון והיצירתיות שלהם.

נתחיל עם דניאלה ארנבייב מפתח תקווה שהנושא של פרוייקט הגמר שלה הוא המטבח הסיני.

"ראיתי הרבה תוכניות טלוויזיה בשנה האחרונה שעוסקות באוכל סיני וזה נתן לי את הרעיון"

מה יש לנו כאן?

דניאלה ארנבייב

מרק וון טונג, סופגניה סינית שעשויה מסוג מסויים של בצק שמרים ולא נעשית בטיגון אלא באידוי, פטריות יטאקי צלויות על גריל, עוף עם לימון וג'ינג'ר ואי אפשר בלי אורז הרי כולנו יודעים שתה ואורז יש בסין אז… אורז סיני מוקפץ עם נתחי סינטה

לירן צלח

לירן צלח בחר במשהו מהאזור שלנו – דגי דניס. אומנם דגי הדניס עוברים ימים קשים בכלובים בנמל אשדוד אחרי שהם עזבו את השלווה בכלובי הדגים באילת, אבל כאן בצלחת תחת שרביטו של לירן הם מגיעים לייעוד שלהם וכך ניתן לטעום דג דניס בגריל או בטיגון או בבישול או במקומו הטבעי – שוחה במרק.